La pandèmia obliga a canviar el format del Gran Recapte de novembre 

D’ençà de l’aparició de la Covid-19 en les nostres vides, moltes coses han canviat i una d’elles serà la forma d’efectuar el Gran Recapte d’Aliments que cada any es fa cap a final d’any. En el moment en què estem vivint els Bancs d’Aliments dels nostres pobles i ciutats necessiten més que mai el nostre suport.

Moltes són les famílies que subsisteixen gràcies al Banc d’Aliment que en aquests moments està al límit. A causa de la crisi econòmica que ha provocat la pandèmia cada dia són més les persones i famílies necessitades i els magatzems estan al mínim d’existències.

Aquest any 2020 a través del Banc d’Aliments de Barcelona s’han distribuït més d’onze milions de quilos d’aliments i 275.000 menjars cuinats. La demanda amb relació a l’any anterior ha augmentat en un 40%.

En aquests moments per preservar la seguretat dels milers i milers de voluntaris que s’ofereixen cada any a participar en la recollida d’aliments en supermercats i botigues d’alimentació, el Gran Recapte es farà de forma virtual a través de donacions econòmiques, que seran íntegrament destinades a l’adquisició d’aliments per les persones en situació de precarietat alimentària, promovent la recuperació d’aliments i evitant el malbaratament.

Com podem col·laborar en el gran recapte d’aquest any?

Voluntariat: Com aquest any no hi haurà recollida física d’aliments, els voluntaris es convertiran en divulgadors i informadors. Els dies 20 i 21 de novembre estaran presents en els punts de recollida més destacats per informar com es poden fer les donacions.

Donacions: Hi ha dos sistemes per fer les donacions.

Un que ja està en marxa a través de la pàgina web Gran Recapte on podem fer donacions des de 5 € fins a la quantitat que puguem aportar.

L’altre serà a través dels supermercats on el personal de caixa ens convidarà a fer donacions a través d’un Codi Gran Recapte amb els imports estipulats en cada cistella: 1 € – 3 € – 5 € – 10 € – 20 € – 50 €, o superior.

Animeu-vos a col·laborar, malauradament per culpa de la pandèmia cada dia augmenten les famílies que ens necessiten.

Tags: Gran Recapte

Notícies semblants: