El govern central decreta l’Estat d’Alarma i Catalunya a partir d’aquesta nit el Confinament nocturn (Toc de queda)

En la reunió que ha tingut el Consell de Ministres aquest matí a les 10 s’ha decidit decretar l’Estat d’Alarma a tot el territori espanyol durant els pròxims 15 dies amb la previsió que es pugui allargar fins al mes d’abril. A partir del moment en què es publiqui aquesta decisió es reunirà el PROCICAT, en principi està previst a les quatre de la tarda, per decretar el confinament nocturn, segons el Conseller d’Interior Sàmper, des de les 10 o 11 de la nit fins a les 6 del matí.

Altres mesures que s’han pres aquest matí en el consell de ministres, són que no es podrà viatjar entre comunitats excepte per causa justificada i noves restriccions per a les reunions socials així com establir l’horari del toc de queda o confinament nocturn a les onze de la nit a les sis del matí.

En declaracions a RAC1, el Conseller que prefereix parlar de “Confinament nocturn” en lloc de toc de queda per les seves connotacions bèl·liques, tot està a punt per aplicar-ho a partir d’aquesta mateixa nit, tan sols queden alguns detalls per concretar, com l’hora d’inici o els casos exclosos d’aquest nou confinament.

En un principi s’apunta que no els afectarà a les persones que es desplacin per anar a treballar, naturalment els serveis d’emergència, la cura de les persones grans o discapacitades i també s’està estudiant el fet de sortir a passejar el gos com ha fet França. Potser pensem que aquesta última mesura és innecessària, però pensem en la gent que ha d’entrar a treballar a les sis de matí i que abans de sortir de casa ha de treure el gos a fer les seves necessitats.

Segons va anunciar ahir el vicepresident Aragonès, amb funcions de president al programa de TV3 Preguntes Freqüents, no descarten que el tancament dels bars i restaurants es prorrogui 15 dies més o prendre altres mesures restrictives destinades a reduir la interacció social, si la corba de contagis no disminueix.

Tags: Coronavirus - Covid-19, Toc de queda

Notícies semblants: