Un estudi apunta que utilitzar determinats col·lutoris pot neutralitzar el Coronavirus

De tots és ben sabut que una bona higiene bucal és fonamental per preveure malalties. Segons un estudi nord-americà del Col·legi de Medicina de Penn State de Pennsilvània, publicat a la revista “Journal of Medical Virology“, determinats antisèptics bucals, sobre tot el clorur de cetilpiridini, són eficaços en la inactivació del virus SARS-CoV-2, per la seva biologia i interacció a la boca.

Durant el 42è Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Metges d’Atenció Primària, s’ha posat de manifest que l’ús regular de col·lutoris bucals amb antisèptics, ajuden a disminuir la càrrega viral en malalts de Covid-19 i disminueixen el risc de transmissió.

 

Una deficient higiene dental pot agreujar el desenvolupament de malalties sistèmiques, com la diabetis o les malalties cardiovasculars i en el context en el qual ens trobem immersos en la pandèmia del Coronavirus, és fonamental mantenir una bona higiene dental, per evitar patologies prèvies en el cas que ens infectem.

Molts dentistes han posat el crit al cel amb les afirmacions d’aquest estudi, com el Col·legi Oficial de Dentistes de Tenerife que recorda que han de ser els odontòlegs els que aconsellaran als pacients quin producte és el més adient per cada cas concret, ja que en funció de la salut bucodental del pacient, alguns col·lutoris poden ser més perjudicials que beneficiosos.

 

Generalment els elixirs que utilitzem tenen la funció de reforçar l’esmalt dental davant les càries, prevenir les malalties de les genives així com controlar els bacteris de la boca, en funció de la composició del producte. Però si parlem d’efectivitat contra els bacteris, l’anomenada placa bacteriana, el component principal ha de ser la clorhexidina, que té els seus efectes secundaris com el canvi en el sabor dels aliments o taques a les dents si s’utilitza durant un llarg temps.

En cap cas l’ús d’un col·lutori substitueix al raspallat de les dents i les visites periòdiques al dentista. I recordeu, per la nostra seguretat i la de tota la població: mascareta, rentat de mans, distància i una bona higiene dental.

Tags: Coronavirus - Covid-19, Higiene dental

Notícies semblants: