La Casa Batlló forçada a tancar per destrosses i agressions a causa d’un conflicte laboral

L’emblemàtica Casa Batlló del passeig de Gràcia de Barcelona es veu obligada a tancar les portes a causa d’un conflicte laboral que té una de les empreses externes amb els seus empleats.

Els gestors de la Casa Batlló informen que han decidit tancar les visites a partir de demà dijous 29 d’octubre a conseqüència de la tensió provocada per alguns dels treballadors en vaga de l’empresa externa Staffpremium i els militants i simpatitzants del sindicat que ha convocat la vaga.

Des de l’inici de la vaga indefinida el passat 8 d’octubre alguns d’aquests treballadors han provocat destrosses irreparables en la Casa Batlló, declarada Patrimoni Mundial per la Unesco i en algunes ocasions s’han produït amenaces als visitants, així com alguna agressió als empleats de la Casa.

El passat dissabte 24 al voltant de les vuit de la nit es va produir un atac per part d’un grup de manifestants que fa dies es concentren amb pancartes davant l’edifici. Aquests individus encaputxats van començar a llençar pedres contra la façana trencant algun dels vitralls originals de 1906 recentment restaurats, causant un dany irreparable en l’obra de Gaudí. Altres dels manifestants llençaven bengales i petards contra el mobiliari urbà i la gent que pretenia visitar la Casa Batlló.

Davant aquesta situació i malgrat que han contractat personal de seguretat, la direcció ha decidit tancar, per protegir la Casa, els empleats, els visitants i els vianants que passen pel Passeig de Gràcia, fins que la situació es normalitzi.

Tags: Casa Batlló

Notícies semblants: