Noves mesures restrictives a Catalunya entre elles el confinament per municipis durant el cap de setmana

El govern de la Generalitat preveu endurir les mesures restrictives durant quinze dies, per tal de baixar la corba de contagis de la Covid-19 i evitar que es produeixi el col·lapse en els hospitals. Segons anunciaran a  la roda de premsa d’aquest migdia, a partir d’ara s’estableix un confinament perimetral de Catalunya, és a dir, no es podrà sortir de la Comunitat, i un confinament en el municipi de residència durant els caps de setmana, excepte en els casos excepcionals previstos. També s’han pres mesures pel que fa a educació, cultura i l’esport. 

Educació: Es mantenen les classes presencials a primària, en secundària s’opta per un model combinat entre presencials i a distància i les universitats continuaran treballant per internet. Les classes extraescolars queden suspeses.

Cultura: Cinemes, teatres, sales de concerts i altres espectacles culturals hauran de tancar.

Esports: Gimnasos, centres esportius i clubs no professionals també hauran de tancar.

Centres comercials: Els establiments de més de 800 m² hauran de tancar excepte alimentació i serveis essencials.

El confinament en el municipi els caps de setmana serà d’aplicació entre les 6 del matí del divendres i les 6 del matí del dilluns i es començarà a aplicar a partir de demà 30 d’octubre. Aquest cap de setmana de Tots Sants hi haurà una excepció per visitar els cementiris comarcals.

Respecte al servei de restauració a domicili, s’amplia en una hora, els repartidors podran fer entregues fins a les 11 de la nit. El confinament nocturn continua establert entre les 22 hores i les 6 hores.

Tags: Catalunya, Confinament

Notícies semblants: