Una vacuna catalana contra la Covid-19 rep el vistiplau per començar l’assaig a escala internacional

Una vacuna desenvolupada pel doctor Pere Joan Cardona de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, pot començar a fer l’assaig a escala internacional previ a la seva aprovació. Es tracta de la primera vacuna contra el Coronavirus de l’estat espanyol que ha rebut el vistiplau per fer l’assaig. 

En un principi aquesta vacuna havia estat assenyada per la tuberculosi, però creuen que també pot ser efectiva per la Covid-19 i altres virus. La petita farmacèutica catalana Archivel Farma amb seu a Badalona, començarà a provar la vacuna a l’Argentina un cop rebuda l’aprovació de l’Administració Nacional de Medicaments de l’Argentina. L’assaig s’efectuarà entre el personal sanitari de diversos centres i està previst que duri uns nou mesos. Posteriorment podria provar-se a Catalunya en un assaig clínic liderat per Institut Germans Trias i Pujol (IGTP).

En aquests moments l’Organització Mundial de la Salut recull 44 estudis experimentals en pacients de tot el món per combatre el Coronavirus, aquest és el primer desenvolupat en l’estat espanyol. El doctor Pere Joan Cardona per desenvolupar la vacuna s’ha basat en l’anomenada “immunitat innata”, és a dir, en estimular a través de la vacuna la immunitat del cos i “dotar-la de memòria”, per generar una millor i més ràpida resposta a la infecció.

Si tots els assajos amb els quals té contracte la Unió Europea que s’estan duent a terme tenen èxit, l’any 2021 podria estar vacunada tota la població europea.

Tags: Coronavirus - Covid-19, Vacuna

Notícies semblants: