L’Estat condemnat a pagar 1.350 milions a CaixaBank, el Santander i Bankia pel Castor 

L’Estat ha estat condemnat pel Tribunal Suprem a pagar 1.350 milions d’euros a CaixaBank, Bankia i el Banc de Santander pel tancament del magatzem de gas Castor l’any 2014 després d’haver-se detectat diferents terratrèmols a la costa tarragonina i castellonenca.

El govern de Mariano Rajoy va arribar a un acord amb l’empresa ACS de Florentino Pérez que si algun dia havien de suspendre la prospecció de gas, rebrien una indemnització de 1.350 milions d’euros. L’any 2014 van haver d’aturar per una sèrie de sismes detectats a les Terres de l’Ebre i la costa de Castelló.

Segons l’Institut Geogràfic Nacional aquests sismes eren provocats per la injecció de gas del projecte Castor i el Ministeri d’Indústria va decidir paralitzar l’activitat de l’empresa de Florentino Pérez. Mariano Rajoy i el seu govern van demanar a les entitats bancàries CaixaBank, Bankia i el Banc de Santander que avancessin la indemnització de 1.350 milions amb el compromís de què la recuperarien en un termini de 30 anys a través de l’augment de la factura del gas que paguem tots els consumidors.

En aquells moments el Tribunal Constitucional va invalidar aquest mètode per tornar els diners als bancs, però ara el Suprem li dóna la raó a les entitats bancàries i aquestes recuperaran els 1.350 milions a costa de tots els espanyols.

En aquests moments de pandèmia que ha causat una de les crisis econòmiques més grans de la història contemporània, hem de donar 1.350 milions d’euros a bancs com l’encara Bankia que entre el 2012 i 2013 va rebre 24.069 milions de l’Estat i dels que tan sols, avui en dia s’han recuperat 3.303 milions. Està clar que el més important en aquest país és salvar totes les empreses de l’IBEX 35 o la Corona a la qual s’ha augmentat el pressupost anual en un 6,9%.

Tags: Castor

Notícies semblants: