Sabeu on és el carrer més estret de Catalunya?


-1
Carrer dels Jueus – Foto: Google

El carrer dels Jueus del petit poble de Sarral a la Conca de Barberà és considerat com el carrer més estret de Catalunya i un dels més estrets de tot l’estat. Un carrer que en la seva part més estreta no arriba als 60 cm d’amplada i on els vianants han de passar d’un a un.

El carrer dels Jueus de Sarral que connecta la plaça de l’Església amb el carrer Major està documentat des del segle XIII i formava part del call, el barri jueu del poble en l’Edat Mitjana, que no va ser molt nombrós, ja que la major part es van instal·lar a Montblanc i Santa Coloma de Queralt.

L’estret carrer amb unes escales i arcs apuntats que el travessen és una de les visites obligades al poble de Serral. Durant l’època medieval el Call de Montblanc va ser un dels principals barris jueus dels Països Catalans i alguns dels seus habitants s’instal·laven a Serral, com el cas de les famílies de cirurgians Astruc i Portell, cognoms que han arribat fins als nostres dies.

Carrer dels Jueus en la seva part més estreta

El carrer més estret de tot l’estat el trobem a un petit poble de Saragossa, Urriés que té un carrer al qual no li han posat ni nom i se’l coneix com “El Callejón” amb tan sols 41,5 cm d’amplada.

I si busquem el més estret de tot el món, no el tenim massa lluny, hem d’anar fins a Reutlingen a Alamanya que segons el Llibre Ginness dels Records és el carrer Spreuerhofstraße amb 31 centímetres d’amplada i que oficialment està registrat com el carrer número 77.

Carrer Spreuerhofstraße – Foto: Wikipedia

T'agrada? Compartiex-ho!

-1

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
5
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
2
Em diverteix
M'agrada M'agrada
13
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
2
m'entristeix
M'interesa M'interesa
4
M'interesa
Em fascina Em fascina
7
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.