Barcelona no tindrà pesebre a la Plaça Sant Jaume i posa en marxa un Rasca de Nadal

Pesebre del Nadal 2018

Una altra cosa que s’ha endut la pandèmia pel davant, el Pesebre de la plaça de Sant Jaume de Barcelona que cada any organitza l’Ajuntament de la Ciutat Comtal i que en els darrers anys tantes controvèrsies ha provocat pels seus dissenys.

Segons va anunciar ahir el tinent d’alcalde Joan Subirats, el consistori barceloní ha decidit no muntar l’habitual pesebre a la plaça Sant Jaume, ja que en ocupar gran part de l’espai de la plaça, provoca aglomeracions de gent al seu voltant i en aquests moments no és adequat si volem controlar l’expansió del Coronavirus.

A canvi es farà una exposició al pati de l’Ajuntament amb els pesebres dels últims anys i un Rasca de Nadal amb 600.000 butlletes i més de 20.000 regals, des d’un sopar o una estada en un hotel de la ciutat fins a una pilota de futbol, passant per entrades a espectacles. Els regals provenen d’empreses, botigues, entitats o clubs esportius de la ciutat.

Mercat de la Boqueria

Les butlletes es distribuiran en les botigues o mercats de la ciutat i els regals es podran recollir o gaudir fins al 31 de juliol del 2021. Aquesta campanya que pretén incentivar el comerç de la ciutat, no suposarà cap despesa per l’Ajuntament, ja que els regals seran aportats majoritàriament pels comerciants o empreses de la ciutat.

Pel que fa a la Cavalcada de Reis, Subirats no va concretar com seria, això sí, els nens i nenes tenen garantida l’arribada dels Reis a la Ciutat de Barcelona, però encara s’ha de veure com es podrà fer per garantir la seguretat sanitària.

Tags: Barcelona, Pesebre

Notícies semblants: