Barcelona podria tenir els primers taxis voladors l’any 2022

Un aerotaxi de proves a Dubai – Foto: Cyber-Rt

L’empresa pública ENAIRE, gestor nacional de la navegació aèria està treballant en dos projectes europeus per la gestió de la futura mobilitat de les persones en les àrees urbanes mitjançant vehicles voladors.

Els aerotaxis i vehicles voladors pel transport de paqueteria podrien arribar a Barcelona l’any 2022. Segons va explicar Ángel Luis Arias, director d’ENAIRE en el congrés virtual “The future is waiting for usthe new urban air mobility“, l’any 2022 es farien les primeres demostracions d’aquests vehicles a les ciutats de Barcelona i Santiago de Compostel·la.

Aquests vols serien gestionats per ENAIRE Catalunya i Galícia i depenent de la regulació que s’ha de fer al respecte, es podrien començar a fer proves amb ninos per després embarcar persones.

El director d’ENAIRE creu que s’ha de fer un pas endavant en la mobilitat a les grans ciutats, destacant que el concepte U-Space en desenvolupament a Europa serà essencial per permetre aquesta nova mobilitat aèria.

“És necessari portar la mobilitat urbana a la tercera dimensió, a l’espai aeri, i fer-ho d’una manera més eficient i sostenible”.

Tags: Barcelona, taxi

Notícies semblants: