Després de veure la Sagrada Família amb 600 persones per una cerimònia de beatificació, el sector de la cultura no entén per què es pot anar a missa i no al teatre o al cinema.

Aquest matí el temple de la Sagrada Família ha celebrat la cerimònia de beatificació del jove de 19 anys Joan Roig Diggle, afusellat per milicians anarquistes durant la guerra civil espanyola, cerimònia autoritzada per Procicat (Pla de Protecció Civil de Catalunya).

El temple s’ha obert a tots els feligresos i feligreses amb un terç del seu aforament, s’havia de portar mascareta i respectar la distància de seguretat d’1,5 metres. Un total 588 persones han escoltat la cerimònia presidida per l’arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola, Joan Josep Omella. 

Després de veure les imatges del temple de la Sagrada Família ple de gent, moltes han estat les reaccions a les xarxes socials i alguns es pregunten per què es pot anar a les Esglésies i en canvi no podem anar al teatre, cinema o altres espectacles.

Fa dos dies aquesta mateixa pregunta li va fer la Gemma Nierga a la consellera Alba Verges, que va respondre que la llibertat de culte no es pot tancar totalment, escolteu l’entrevista. Molt artistes han estat els que han mostrat la seva indignació a les paraules de la consellera, com Gerard Quintana o Julio Manrique.

Recordem que el passat mes de març la diòcesi de Roma va decidir tancar totes les esglésies de la capital i alliberar als fidels de la missa dominical per tal d’evitar el contagi de la Covid-19.

Alba Verges ha piulat que aquestes imatges són injustificables i obriran expedient.

Tags: Coronavirus - Covid-19

Notícies semblants: