El govern limitarà l’aforament màxim de les esglésies i altres centres de culte a 100 persones

Foto: Twitter

Arran de l’acte de beatificació del jove de 19 anys Joan Roig Diggle que dissabte passat va reunir quasi 600 persones en el temple de la Sagrada Família, el govern de la Generalitat ha decidit limitar l’aforament màxim a 100 persones a les esglésies i altres centres de culte.

L’acte de dissabte no incomplia el límit d’aforament que en el cas d’aquests recintes està limitat al 30% de la seva capacitat, el problema és que hi ha temples molt grans com el de la Sagrada Família que amb el decret actual podia haver acollit fins a 2.700 persones, ja que té una capacitat de 9.000 persones.

Amb aquesta mesura el govern de la Generalitat pretén evitar que es produeixin nous actes o celebracions com el de dissabte que va reunir 588 persones i un cop van circular les imatges per les xarxes socials es van començar a publicar moltes crítiques, sobretot del sector de la cultura que es pregunta com és que es pot anar a l’església i no al teatre, cinema o altres espectacles.

Entre el públic assistent hi havia alts càrrecs de les institucions catalanes, com Albert Batlle, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona i el director general de Dret i d’Entitats Jurídiques del Departament de Justícia, Xavier Bernadí. 

Tags: Sagrada Familia

Notícies semblants: