El millor Panettone 2020 de tot l’Estat el fan a Tarragona – Recepta del Panettone casolà

Com cada any l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona celebra el concurs al millor Panettone de tot l’Estat espanyol i aquest any una pastisseria de Tarragona li ha tret el títol a la ciutat de Barcelona que ha guanyat les quatre edicions anteriors.

En el concurs d’aquest any que es va celebrar ahir, s’havien de presentar dos Panettones d’elaboració pròpia, el clàssic de fruites, d’un pes entre 1.050 i 1.150 grams amb corona de sucre glaç. El guanyador entre els 40 candidats, ha estat la Pastisseria Xocosave de Riudoms a Tarragona.

En les quatre edicions anteriors van guanyar:

2016 – Dolç Par Yann Duytsche – Barcelona
2017 – Oriol Balaguer – Barcelona
2018 –Takashi Ochiai – Barcelona
2019 – Forn Cloudstreet Bakery
2020 – Pastisseria Chocosave – Riudoms (Tarragona)

El premi ha estat molt disputat, ja que va ser necessària una segona votació en produir-se un empat en la primera volta. Si voleu tastar el millor Panettone d’Espanya, aneu visitar la Pastisseria Xocosave del carrer Major 33 de Riudoms a Tarragona i si el voleu fer a casa, a continuació teniu la recepta.

Ingredients: 

  • 125 grams de sucre
  • 125 ml. de llet
  • 40 grams de llevat fresc de forner
  • 100 grams de passes
  • 4 rovells d’ou
  • 1/2 quilo de farina
  • Una cullerada de sucre de vainilla
  • Una llimona
  • 50 grams d’ametlles picades
  • 125 grams de mantega
  • 100 grams de fruita confitada (llimona, taronja)
  • Sal

Preparació:

En una tassa posem la llet, una cullerada de sucre i el llevat esmicolat. Ho tapem i deixem reposar uns 10 minuts perquè el llevat fermenti.

En un bol gran, posem la farina, la resta del sucre, el sucre de vainilla, la raspadura de la llimona, un polsim de sal, els dos rovells d’ou i anem pastant afegint la llet amb el llevat, a poc a poc. Incorporem la mantega desfeta i continuem pastant fins que ens quedi una massa compacta.

Deixem reposar la massa tapada amb un drap 1/2 hora fins que dobli el seu volum.

Incorporem a la massa les passes rentades, les ametlles i les fruites confitades tallades a trossets petits, tornem a pastar per incorporar tots els ingredients i deixem reposar 1/2 hora més.

Posem la massa en un motlle untat amb mantega, escalfem una mica més de mantega i pintem tot el panettone. Amb un ganivet fem un tall perpendicular a la part superior de manera que quedi una creu.

El fem coure al forn, preescalfat a 200 graus, uns 60 minuts. Un cop fet el deixem refredar i ja està a punt per menjar.

Tags: Panettone

Notícies semblants: