Alp, el primer poble de la Cerdanya a desplegar la tecnologia 5G

Telefònica comença a desplegar la nova tecnologia 5G a 63 pobles de les comarques gironines, entre ells Alp, convertint-se així en el primer poble de la Cerdanya a gaudir d’aquest servei en telefonia mòbil.

Telefònica calcula que abans de final d’any el 67% de la població gironina tindrà cobertura 5G, actuant en ciutats com Olot, Camprodon, Figueres, Llers, Verges o Alp que serà el primer de la comarca ceretana.

Amb el desplegament del 5G descarregar-se “legalment” una pel·lícula, tan sols trigarà uns segons o podrem gaudir d’un partit de futbol o qualsevol altre esdeveniment esportiu en 360° i veure’l des de qualsevol angle del camp.

L’arribada del 5G a la Cerdanya coincidirà amb la finalització de la implantació de la fibra òptica a la comarca, un gran pas endavant en el món de les telecomunicacions a espais rurals, encara que avui en dia ja no podem parlar de la Cerdanya com “espai rural”, s’ha convertit en una comarca més que rural, turística.

Amb el canvi de model de vida que hem sofert a causa de la pandèmia de la Covid-19, implementant-se el teletreball en moltes empreses, famílies de les grans ciutats han decidit passar llargues temporades a les segones residències de Cerdanya o altres comarques i algunes han decidit instal·lar-se definitivament, per això aquest gran avanç en el món de la tecnologia potser encara incentivarà més a la gent per deixar la ciutat. Esperem que a la llarga la Cerdanya no es converteixi en una gran ciutat perdent part del seu encant.

Notícies relacionades:

Alpi, el cérvol més famós de la Cerdanya – Alp 1957-1961

Tags: Alp

Notícies semblants: