Es presenta un Nadal amb un màxim de 10 persones a taula, confinament nocturn i sense sortir de Catalunya

El Departament de Salut està elaborant un Pla d’obertura progressiva de les activitats pels pròxims mesos per tal de reprendre les activitats que actualment tenim restringides o anul·lades. Aquest pla del qual s’ha filtrat un esborrany es pretén posar en marxa a partir del pròxim dilluns 23 de novembre i consta de quatre fases, partint de la situació en què estem en aquests moments.

Aquest pla es revisarà cada quinze dies i en funció de la situació en què ens trobem en cada moment, s’avançarà a la següent fase o no. Si la situació epidemiològica continua sent satisfactòria, arribarem al pont de la Puríssima en el primer tram del pla d’obertura on no es podrà sortir de Catalunya sense motiu justificat ni de la comarca entre les 6.00 h del divendres i les 6.00 h del dilluns.

En aquest primer tram els bars i restaurants estaran oberts entre les 6.00 h i les 17.00 h amb un aforament màxim del 30% tant en interior com en les terrasses.

Si la situació epidemiològica ho permet, arribarem a Nadal i cap d’any en el tercer tram del pla d’obertura on podrem sortir de la Comarca, però continuarem sense poder sortir de Catalunya si no és amb motiu justificat.

En aquest tercer pla les activitats socials augmenten de sis persones d’una mateixa bombolla de convivència fins a deu persones corresponents a dues bombolles de convivència o 1 ampliada. El confinament nocturn continuarà vigent entre les deu de la nit i les sis del matí.

Pel que fa a activitats culturals i esportives aniran obrint progressivament segons cada tram del pla d’obertura progressiva.

Per Reis si tot continua satisfactòriament entrarem en el quart i últim tram d’aquest pla d’obertura, on continuarem amb el confinament nocturn, la mobilitat restringida a Catalunya i les activitats socials reduïdes a 10 persones com per Nadal.

Sembla que el que va insinuar el conseller Samper fa uns dies sobre que el confinament nocturn ha vingut per quedar-se durant bastant temps es complirà, almenys fins a principis d’any.

Tags: Coronavirus - Covid-19, Nadal

Notícies semblants: