El TSJC tomba la decisió d’Educació de retirar el concert a les escoles que segreguen per sexes.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha tombat la decisió del Departament d’Educació de retirar el concert a les escoles que segreguen els nens i nenes per sexes i obliga la Generalitat a continuar finançant aquestes escoles, la majoria d’elles vinculades a l’Opus.

El TSJ no només indica que la Generalitat ha de continuar amb el finançament d’aquestes escoles, sinó que el prorroga per sis cursos més, fins al curs 2026-2027.

“Concedir el concert a aquests centres, de la mateixa forma en què s’ha fet per als altres col·legis als quals sí que s’ha renovat el concert, això és, per un període de sis cursos escolars, a comptar a partir de l’inici del curs 2020-2021”.

Aquesta resolució del TSJ xoca amb la nova llei d’educació impulsada per la ministra Celaá que també preveu treure el finançament públic a les escoles que segreguin per sexes i que va ser aprovada pel Congrés dels Diputats la setmana passada. El Departament d’Educació interposarà el corresponent recurs en contra d’aquestes mesures cautelars i continua amb la voluntat de retirar el finançament.

Les onze escoles que van demandar continuar amb el concert són: Viaró, La Farga, La Vall, Tarragona, Lleida, Les Alzines, Canigó, Camp Joliu, Pineda, Xaloc i Bell-lloc. El TSJC ha acceptat gran part de l’argument que aportaven les citades escoles. Segons la interlocutòria:

“La pèrdua del concert suposarà que les famílies hagin d’assumir el cost de l’ensenyament, i, en conseqüència, que alguns pares decideixin canviar els seus fills de col·legi, sobretot en la situació de crisi econòmica actual. Aquest canvi de col·legi exigirà a les famílies afectades una adaptació al nou centre, cosa que afecta els alumnes, que es veuran apartats dels seus companys, hauran d’adaptar-se a la metodologia del nou col·legi, adaptació que requereix un temps més o menys llarg i que pot, fins i tot, repercutir en els seus resultats acadèmics.”

Tags: Escoles

Notícies semblants: