Els Mossos detenen a un home pel robatori d’una escultura commemorativa de les Olimpíades del 92

Foto: Mossos d’Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han detingut a un home de nacionalitat espanyola com a presumpte autor del robatori de dues escultures de bonze commemoratives dels Jocs Olímpics del 1992 celebrats a Barcelona.

El passat mes de setembre quan els Mossos es van assabentar del robatori de l’escultura “Nen amb Pilota” que estava situada a l’avinguda del Paral·lel de la Ciutat Comtal, van obrir investigació, que ara al mes de novembre ha donat el seu fruit.

En el curs de la investigació la Unitat de Policia Administrativa de Barcelona van detectar que un home havia intentat vendre uns trossos d’una escultura de bonze en una ferralleria del barri de Sant Martí i que podria ser part de l’escultura sostreta al setembre.

Foto: Mossos d’Esquadra

Els investigadors van localitzar els venedors i van detectar que les peces que volien vendre eren part d’una altra escultura anomenada “Llançament” que havia estat robada feia pocs dies de la seva ubicació, una font que hi ha entre el MNAC i l’Avinguda de l’Estadi de Montjuïc.

Les dues escultures sostretes són del mateix autor, Joan Bordes i formen part d’un conjunt artístic de vuit obres que es van instal·lar en diversos indrets de Montjuïc per commemorar els Jocs Olímpics del 1992.

Arran d’aquests fets van citar a declarar als que van participar en la compravenda i van localitzar al presumpte autor material de robatori, un home de 41 anys que es dedicava a recollir ferralla per després vendre-la, de nacionalitat espanyola i amb diversos antecedents.

Un cop posat a disposició judicial van decretar el seu ingrés a la presó i l’obra recuperada s’ha entregat a l’Ajuntament de Barcelona, que malgrat que està trencada, intentaran restaurar-la i tornar-la al seu lloc.

Tags: Robatori

Notícies semblants: