El SEPE envia centenars de cartes per notificar els ERTO al carrer Covid, núm. 19

En aquests mesos de pandèmia hem vist molt casos curiosos en la tramitació dels ERTO (Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació), des de persones que encara no han cobrat ni un euro malgrat fer mesos que estan en aquesta situació, fins a persones que no estan en ERTO i han vist ingressat en el seu compte corrent un pagament per aquest concepte.

Però el que avui ens ha sorprès és la notícia que ha publicat la Cadena Ser i és que el SEPE (Servicio Público de Empleo Estatal), depenent del Ministeri de Treball i Economia Social, ha enviat centenars de cartes per comunicar els ERTO al carrer Covid, número 19.

És força curiosa la notícia, però avui no és el dia dels innocents i malgrat que sembli una broma, treballadors del SEPE han donat l’explicació. Segons sembla en molts dels expedients que havien de tramitar els hi faltava l’adreça de l’afectat i van decidir omplir el camp obligatori amb l’adreça Covid 19, per no haver de paralitzar l’expedient a l’espera de les dades correctes.

Segons les declaracions d’alguns dels funcionaris a la Cadena Ser, no volien perdre temps buscant les adreces correctes, prioritzant la ràpida tramitació per tal de no endarrerir el pagament. El SEPE té en la seva base de dades el domicili que tenia la persona quan en alguna ocasió ha estat a l’atur, en alguns casos s’han enviat les cartes a antics domicilis com a casa dels pares, però en el cas que la persona no hagi estat mai a l’atur els hi faltava el domicili.

Sembla que ara ja estan tots els domicilis actualitzats i s’han pogut reenviar les cartes a l’adreça correcta. Si avui fos el dia dels innocents, tots apostaríem perquè aquesta era la innocentada del dia.

Tags: Coronavirus - Covid-19, ERTO, SEPE

Notícies semblants: