El govern central vol que les mascotes també tinguin DNI

El govern central està elaborant un avantprojecte de Llei del Benestar Animal en el qual es recull que les mascotes tindran un DNI electrònic per tal de facilitar la identificació de l’animal en cas de pèrdua o robatori, per lluitar contra el maltractament, abandonament o criança per a finalitats il·legals i per facilitar la seva adopció.

Aquesta finalitat en part ja la tenim coberta amb el microxip, però el DNI electrònic, que seria obligatori per a totes les mascotes, va més enllà, portaria incorporat un codi QR que si l’escanegem tindrem accés a tota la informació de la mascota, historial mèdic, vacunes, origen i altres característiques com al·lèrgies o malalties que ha patit anteriorment i el més important de tot qui és el propietari que és el responsable i el que ha de tenir cura d’ella.

Aquest DNI que seria de caràcter estatal presenta l’avantatge davant el microxip, que es limita a cada comunitat autònoma, en el cas que una mascota es perdi en una comunitat que no sigui la del seu domicili registrat. Des de la vicepresidència d’Assumptes Socials i Agenda 2030 s’ha demanat que s’afegeixi al DNI una mostra d’ADN per facilitar la seva identificació.

Una de les altres mesures que preveu aquest avantprojecte i que si finalment resulta aprovat, seria l’obligatorietat de tenir una assegurança de responsabilitat civil per a totes les mascotes, actualment tan sols és obligatori pels gossos de raça perillosa.

Tags: Mascotes

Notícies semblants: