La història de la tonyina Trini que cada Nadal des de fa sis anys visita el Port de L’Escala

La història de la Trini és d’allò més increïble i que ben segur es convertirà en llegenda. La Trini és una tonyina que uns pescadors de L’Escala van trobar ferida l’any 2015 als voltants de Nadal. Els pescadors que tornaven a port en la seva barca Susanna, van veure com els seguia una tonyina i es van donar que estava ferida, tenia un tall a la galta que li impedia obrir la boca per menjar i una aleta escapçada.

La tonyina que encara no tenia nom va entrar a port seguint el vaixell, els pescadors es van donar que presentava signes de desnutrició i van llençar-li algun peix, però no l’agafava perquè no podia obrir la boca, llavors van decidir donar-li els peixos d’un a un a la boca i així van continuar durant dies fins que es va anar recuperant.

Després de quasi un mes de conviure amb els pescadors que l’alimentaven al Port de L’Escala, quan ja menjava per si sola, va desaparèixer tornant al seu hàbit natural, mar endins. Quan tot el poble i sobretot els pescadors estaven convençuts que no tornarien a veure la tonyina, la sorpresa va ser l’any següent, el 2016 que pels voltants de Nadal va tornar a aparèixer.

Va ser tota una festa l’aparició de la tonyina que havien salvat feia un any, els pescadors satisfets per haver-la salvat van pensar que li havien de posar un nom i en honor a la secretaria de la confraria de pescadors de L’Escala, li van posar Trini.

Des de llavors, la Trini cada any pels voltants de Nadal torna al port de L’Escala, tan sols va faltar l’any passat i quan ja tots pensaven que s’havia oblidat d’aquell port on la van salvar, aquest any a finals de novembre va tornar a visitar el Port de L’Escala perquè la gent li doni menjar.

Encara que sembli un comte de Nadal, la Trini s’ha fet famosa i fins i tot hi ha gent que demana se li faci una escultura, un monòlit o algun record al Port de L’Escala, perquè el dia que desaparegui del tot, tothom recordi la història de la tonyina Trini.

Tags: Tonyina Trini

Notícies semblants: