Detingut al Penedès un dels fugitius més buscats de l’Estat

Els Mossos d’Esquadra han localitzat i detingut a un dels fugitius més buscats de l’Estat en una masia de Castellví de la Marca a l’Alt Penedès, es tracta del presumpte autor de la mort d’un treballador d’una empresa de Tarragona que va rebre un tret al cap en el transcurs d’un atracament l’any 2002. Feia vuit anys que estava desaparegut, d’ençà que va fugir quan el van deixar lliure fins a la celebració del judici en què va ser condemnat a vint-i-cinc anys de presó.

El detingut vivia en una masia de difícil accés, amb la seva parella i la seva filla a qui havia ocultat la seva identitat, fent-se passar per una altra persona, la família es va quedar força sorpresa quan van conèixer la veritable identitat del detingut. Pràcticament vivia reclòs en la masia de la qual sortia poc.

Els agents van entrar amb caràcter d’urgència a la masia, però va fugir per la porta del darrere amagant-se en un bosc proper, més tard va ser localitzat al poble de Múnia on estava esperant uns familiars que el vinguessin a buscar.

Els fets pels quals va ser condemnat van ocórrer el 25 de juliol del 2002 quan el detingut acompanyat de dues persones més van robar un vehicle per cometre un atracament en una empresa tarragonina. Els tres atracadors duien passamuntanyes que els hi cobria la cara, una escopeta de canons retallats i un revòlver.

En el transcurs de l’atracament un dels treballadors de l’empresa es va voler enfrontar amb els atracadors i quan es va abraonar sobre el detingut, es va produir una baralla i la víctima va aconseguir treure-li el passamuntanyes, l’arrestat va contestar amb un tret al cap amb l’escopeta. El treballador va morir aquell mateix dia, mentre els lladres fugien.

En aquell moment les empremtes recollides en el lloc dels fets no van donar resultats per esbrinar la identitat dels atracadors, però l’any 2011 amb nous avenços en les tècniques d’investigació van tornar a introduir les empremtes en el sistema i van poder identificar-los. Gràcies a les noves tècniques es va poder saber que es tractava d’una organització criminal que a finals dels setanta es dedicava a fer atracaments amb armes de foc i havia mort a tres persones més.

El detingut no tenia feina i pràcticament no sortia de la masia, vivia de la seva família que té diverses finques per la província de Barcelona on es va poder amagar durant tots aquests anys.

Tags: Detingut, Mossos

Notícies semblants: