Una empresa de La Garriga fabrica els taulers d’escacs de la sèrie americana “Gambito de Dama”

Gambito de Dama” és una minisèrie nord-americana, protagonitzada per Anya Taylor-Joy i que es pot veure a través de la plataforma de Netflix. La sèrie es basa en la història d’una noia òrfena que és un prodigi en el món dels escacs, però a mesura que va guanyant campionats es veu submergida cada cop més en el món de l’alcohol i les drogues.

Per la temàtica de la sèrie, en ella surten molts taulers d’escacs i la sorpresa ha estat que la majoria són fabricats a La Garriga al Vallès Oriental. Rechapados Ferrer és una empresa familiar que fabrica taulers d’escacs de gran qualitat i es van donar que en una de les sèries de més èxit actualment, que ja ha superat els 62 milions de reproduccions en poc més d’un mes, sortien els seus taulers.

Va ser un treballador de l’empresa catalana que veien la sèrie va reconèixer els taulers que ell fabricava. Segons declaracions del propietari a Ràdio Silenci de La Garriga, no sabien res fins que aquest treballador ho va detectar. Joan Ferrer diu que pot ser perquè tenen un client a Alemanya a qui li fan aquests taulells exclusius i encara que la sèrie és nord-americana, està gravada a Alemanya.

Ferrer diu que es veu que l’èxit de la sèrie ha despertat les ganes de jugar a escacs i que aquests dies estan esgotant tot el stock que tenien, però encara els queda algun d’aquells més senzills. D’aquí a l’abril ja tenen comandes d’uns 10.000 taulers.

El sotsdirector de l’escola EDAMI i del portal Ajedrez21, Víctor Gómez-Pardo, en declaracions a RAC1 avui mateix, diu que amb la pandèmia també han notat un increment de gent que vol matricular-se a les escoles d’escacs per aprendre a jugar i ara amb “Gambito de Dama” aquest interès ha augmentat.

 

Notícies relacionades:   Heu jugat als escacs rodons?

Tags: escacs

Notícies semblants: