Els propietaris de la nau incendiada a Badalona són dos exjugadors de basquet de l’ACB

Foto: Twitter @bomberscat

Segons publica El Periódico de Catalunya i el Diari de Girona, la nau que va cremar ahir a Badalona i on van morir 3 persones, és propietat de la societat Casa & Home Asesores e Inversores Inmobiliarios S.L. que segons dades del Registre Mercantil pertany a Antonio Medianero, exjugador del Joventut de Badalona i Xavi Fernández, exjugador de l’equip de basquet del Barça i actual director del club de bàsquet femení de l’UNI Girona.

Fa uns quinze anys la nau estava ocupada per les oficines d’una empresa i quan aquesta va tancar, es va posar en venda. L’any 2009 la societat dels dos exjugadors de bàsquet la van adquirir, però amb els pas dels anys l’han anat abandonant.

Segons els Mossos d’Esquadra els propietaris no han denunciat l’ocupació de la nau per les persones que vivien en elles i per tant no hi havia cap actuació judicial per poder desocupar-la, en ser una propietat privada no es podia entrar sense ordre judicial. Segons l’Ajuntament de Badalona, “els amos passaven olímpicament de la propietat” de la que són responsables al 100% i que ja havien obert expedient sancionador per l’incompliment d’usos.

Segons un cens que elabora la Creu Roja a partir de les persones a qui ajuda, en la nau cremada podrien viure unes 140 persones, pràcticament totes migrants de països subsaharians. Segons va dir ahir l’alcalde de la ciutat de Badalona, Xavier Garcia Albiol des que va entrar a l’alcaldia el 12 de maig de 2020 tenia damunt la taula el tema per veure  com es podia solucionar, però recordem que la nau feia més de deu anys que estava ocupada i Garcia Albiol també va estar al capdavant de l’alcaldia entre els anys 2011-2015.

Els bombers han donat per acabada la seva actuació amb un balanç de tres morts i 25 ferits, tres d’ells en estat greu. I l’altra dada significativa és que al voltant de 140 persones s’han quedat sense un sostre on dormir i protegir-se del fred. Ara la nau serà enderrocada i els propietaris tindran un solar lliure on podran construir, tant de bo fessin habitatges socials.

Tags: Badalona, Incendi

Notícies semblants: