L’Hospital Clínic fa el primer trasplantament d’úter de tot l’Estat. La intervenció s’ha fet entre dues germanes.

El passat 5 d’octubre l’Hospital Clínic de Barcelona va realitzar el primer trasplantament d’úter de tot l’estat espanyol amb una donació en viu entre dues germanes. La intervenció va ser satisfactòria i després de dos mesos la germana que va rebre l’úter ja ha tingut la seva primera menstruació.

És la història de dues germanes, la Tamara patia un trastorn congènit anomenat síndrome de Rokitansky, que les dones que el pateixen neixen sense úter ni trompes de Fal·lopi, en el cas de la Tamara havia nascut amb dos úters mal formats i per tant no podria tenir fills mai.

La seva germana Bàrbara que ja té fills li va fer la donació del seu úter perquè la Tamara pugui tenir fills. Ara ja està a punt per sotmetre’s a la fecundació in vitro i poder fer realitat el seu desig de ser mare.

Aquest és el primer trasplantament d’úter que s’ha fet a tot l’estat espanyol, realitzat per un equip de més de 20 persones del departament de Ginecologia i Urologia de l’Hospital Clínic, dirigit pels doctors Francesc Carmona i Antonio Alcaraz. A tot el món s’han fet una setantena de trasplantaments d’aquests tipus i gràcies a ells han nascut 20 nadons.

Tags: Hospital Clínic, Trasplants

Notícies semblants: