Noves mesures a partir de dilluns per frenar el repunt de la pandèmia de la Covid-19


4
4 points

El govern de la Generalitat ha fet públiques aquest matí les noves mesures per tal de frenar el repunt de la pandèmia de la Covid-19 que estem patint aquests darrers dies. Les següents mesures tindran efecte des del dilluns 21 de desembre fins a l’11 de gener de l’any vinent, amb unes excepcions pels dies festius.

Activitats socials:

Les activitats socials tant en l’àmbit públic com en el privat continuen limitades a sis persones a excepció dels dies de les festes nadalenques (24,25,26,31 de desembre i 1,6 de gener) que es podran ampliar a deu persones que siguin com a màxim de dues bombolles de convivència.

Mobilitat:

  • Continua el tancament perimetral de Catalunya a excepció que la sortida o entrada sigui per visitar familiars durant les festes nadalenques.
  • La mobilitat interior de Catalunya serà comarcal durant cada dia de la setmana, no com fins ara només els caps de setmana, amb la mateixa excepció d’anar a visitar familiars durant les festes de Nadal o que una bombolla de convivència es desplaci a una segona residència o a una destinació única com pot ser un hotel, càmping o casa rural.
  • Andorra quedarà integrada a la comarca de l’Alt Urgell.

Activitats econòmiques:

  • Hostaleria: Es mantenen les mesures en vigor pel que fa a aforament, quatre persones màxim per taula i sis si pertanyen a la mateixa bombolla de convivència, distancia entre comensals de diferents taules de dos metres. Només es podrà obrir per esmorzars de 7,30 a 9,30 i per dinars d’1 a 15,30, en el cas de menjar per portar podran obrir de 19 a 22 hores i per dur a domicili fins a les 23 hores.
  • Comerços i centres comercials: Continuen les mateixes mesures en vigor i en el cas de centres comercials restaran tancats els gimnasos, les àrees d’esbarjo, bars i restaurants.
  • Gimnasos: Continuen les mesures actuals afegint que les activitats que es facin en espais tancats, excepte les d’aigua, s’hauran de fer amb mascareta. Aforament  50% en espais oberts i 30% en espais tancats.
  • Activitats culturals: Aforament 50% amb un màxim de 1.000 persones.

Confinament nocturn: Continua sent de les deu de la nit fins a les 6 del matí a excepció de la nit de Nadal que serà a partir de l’una de la matinada i la nit de reis a partir de les onze de la nit.

Aquestes mesures seran revisables el 31 de desembre i es podran ampliar o restringir més en funció de l’evolució de la pandèmia.


T'agrada? Compartiex-ho!

4
4 points

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
2
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
0
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
4
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
1
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.