La Cerdanya i el Ripollès tancades perimetralment a partir d’aquesta nit


A partir d’aquesta mitjanit les comarques de la Cerdanya i el Ripollès quedaran tancades a causa de la situació alarmant que estan patint i en especial Puigcerdà que registra l’índex de rebrot del Coronavirus més alt de Catalunya, amb un 4.443,67.

Davant aquesta situació el Govern de la Generalitat ha decidit tancar perimetralment les dues comarques a partir d’aquesta mitjanit i fins al 6 de gener. Durant aquests quinze dies només es permetrà l’entrada i sortida en ambdues comarques per motius excepcionals, com a causes laborals, sanitàries o d’educació.

Segons ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, la situació dels dos hospitals comarcals, el transfrorenter de la Cerdanya i el de Campdevànol tenen una situació complicada, per tant s’han de prendre mesures contundents abans que es puguin veure col·lapsats.

En el cas de l’Hospital de Campdevànol hi ha un brot que ha afectat 21 professionals i en el de la Cerdanya hi ha 10 sanitaris en aïllament preventiu, motiu que obliga a derivar pacients tant de Covid-19 com altres patologies a altres hospitals.

Davant aquesta situació s’ha pres la mesura de tancar perimetralment les dues comarques i restringir les trobades familiars o socials a sis persones durant aquestes festes nadalenques.

Tags: Cerdanya, Coronavirus - Covid-19

Notícies semblants: