El tancament de la Cerdanya provoca cues quilomètriques al Túnel del Cadí

El Túnel del Cadí (C16) en el seu accés sud, va registrar ahir cues quilomètriques de gent que volia entrar en la comarca de la Cerdanya malgrat el tancament decretat per la Generalitat de Catalunya a causa de les preocupants xifres del Coronavirus registrades aquests darrers dies. A hores d’ara l’índex de risc de la capital Puigcerdà està en 3.523,18, amb 139 nous casos registrats durant els darrers set dies.

Els controls dels Mossos d’Esquadra aturaven cotxe per cotxe demanant explicacions als seus ocupants sobre el motiu del seu viatge, tant en aquest accés com en altres controls establerts a la zona de Martinet o a la Collada de Toses per la banda del Ripollès, comarca també tancada pels mateixos motius, des del passat dimarts i fins al dia de Reis.

Molts dels vehicles van haver de girar cua quan els Mossos els informaven que no podien entrar, malgrat que alguns argumentaven que volien passar per poder gaudir de les festes nadalenques en les seves segones residències, dient que ignoraven que no ho podien fer.

Els hostalers i restauradors de la Cerdanya i del Ripollès van mostrar la seva indignació pel nou tancament, ja que en fer-se sense cap previ avís la majoria ja tenien les neveres plenes per poder donar servei durant aquests dies que és l’època de més activitat econòmica de les comarques de muntanya.

Tags: Cerdanya, Coronavirus - Covid-19, Túnel del Cadí

Notícies semblants: