Catalunya comença avui a vacunar contra la Covid-19 en les residències de gent gran

Avui es comencen a subministrar les vacunes contra la Covid-19 en les residències de gent gran, una a cadascuna de les vuit regions sanitàries de Catalunya. La primera s’efectuarà a les 12 del migdia a la residència la Feixa Llarga de l’Hospitalet de Llobregat de la regió sanitària de Barcelona, Àrea Metropolitana Sud.

La primera persona a ser vacunada de tot l’Estat espanyol ha estat Araceli, una dona de 96 anys de la residència Los Olmos de Guadalajara i a continuació l’auxiliar més jove de la mateixa residència. El motiu de començar per Guadalajara és perquè en aquesta ciutat de Castella, hi ha el magatzem de Pfizer.

Després es continuarà per una residència de cada regió sanitària: 

Alt Pirineu i Aran – Nostra Senyora de Ribera en la Pobla de Segur
Lleida – Balàfia 1
Camp de Tarragona – La Mercè
Terres de l’Ebre – Natzaret de Mora d’Ebre
Catalunya Central – Font de Capellans de Manresa
Barcelona Ciutat – Mil·lenari de Ciutat Vella de Barcelona
Àrea Metropolitana Nord – Sabadell Gent Gran de Sabadell
Girona – Creu de Palau de Girona.

Aquestes vuit residències són de titularitat pública de gran capacitat per si fos necessaris aïllar algun resident i que no tenen cap cas de Covid-19 en aquests moments.

Les vacunes arriben a la frontera de l’Aragó amb Catalunya custodiades per la Guàrdia Civil i allà continuen el viatge fins als magatzems catalans custodiades pels Mossos d’Esquadra. Per motius de seguretat no s’ha fet pública la ubicació dels magatzems.

Tags: Coronavirus - Covid-19, Vacuna

Notícies semblants: