Des del dia de Nadal ja tenim l’opció de català en la plataforma Disney+

Des del passat 25 de desembre la plataforma Disney+ ha incorporat en les opcions de triar idioma, el català, aprofitant l’estrena de la pel·lícula Soul que s’ha doblat al català amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

Així ho ha indicat en un comunicat aquest dimecres la Conselleria de Cultura, que ha recordat que la incorporació del català com opció d’idioma s’inscriu en el marc de la “col·laboració pròxima” entre la distribuïdora i la Generalitat per impulsar l’oferta i el consum de continguts audiovisuals en català. Així ho ha volgut fer públic el Departament de Cultura a través del seu perfil de Twitter.

Plataforma per la Llengua, organització no governamental que treballa per promoure la llengua catalana com a eina de cohesió social, feia molt temps que estaven reivindicant la inclusió del català en les plataformes com Disney+, recollint més de 30.000 signatures per demanar-ho. Ara s’ha fet realitat a mitges.

De moment Disney+ ofereix tres pel·lícules en català: Soul, Espies Disfressats i Frozen 2. Esperem que aviat tinguem un catàleg més ampli de produccions en la nostra llengua. Des del 2013 Disney ha estrenat en els cinemes 22 pel·lícules doblades al català amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

Tags: català, Disney

Notícies semblants: