Una xarxa de trens europeus unirà les principals capitals d’Europa amb Barcelona


3

Les companyies ferroviàries franceses (SNCF), Alemanya (DB), austríaca (OBB) i la suissa (CFF), estan elaborant un projecte per fer una xarxa europea de trens nocturns que unirà 13 ciutats europees, entre elles la capital catalana.

Un projecte que començarà a implementar-se aquest pròxim any i que es desenvoluparà en quatre fases, fins que l’any 2024 es faci l’últim tram entre Zuric i Barcelona.

2021 – Trams Zuric – Amsterdam i Viena – París
2022 – Tram Zuric – Roma
2023 – Trams Berlín – París i Berlín – Brussel·les
2024 – Tram Zuric – Barcelona

Els governs dels quatre països estan treballant conjuntament amb les quatre companyies ferroviàries per tal de fer possible aquesta xarxa de comunicació europea que han batejat amb el nom de Nightjet i que estaria en ple funcionament el desembre del 2024.

Aquest projecte pretén oferir als usuaris un nou model de viatge més ecològic i sostenible, el tren emet deu vegades menys diòxid de carboni (CO₂) que un avió per un mateix recorregut. Si volem tenir un planeta més sostenible, hem d’apostar més pel transport menys contaminant i per descomptat fer compres de proximitat.

Les emissions de CO₂ són les principals responsables de gairebé el 30% dels gasos d’efecte hivernacle i la Comissió Europea s’ha compromès a reduir les del sector del transport en un 90%, en els pròxims trenta anys. Per aconseguir-ho s’ha de fomentar més el transport ferroviari que funciona amb electricitat que es pot produir amb fons renovables.

La companyia francesa Ouigo fa uns mesos va anunciar que al mes de març del 2021 posaria en marxa el seu servei de tren d’alta velocitat entre Barcelona i Madrid a preus Baix cost (low cost), però a causa de la pandèmia aquesta data ha quedat ajornada fins al 10 de maig, sempre que la situació de la Covid-19 ho permeti. Llavors podrem viatjar en alta velocitat de Barcelona a Madrid per menys de 10 € per trajecte.

Notícies relacionades: 

OUIGO el competidor francès de Renfe en Alta Velocitat arribarà a Catalunya el 2021 (Notícia del 23 de setembre del 2020)

 


T'agrada? Compartiex-ho!

3

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
7
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
1
Em diverteix
M'agrada M'agrada
3
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
2
M'interesa
Em fascina Em fascina
1
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.