🚄 Una xarxa de trens nocturns unirà les principals capitals d’Europa amb Barcelona

Les companyies ferroviàries franceses (SNCF), Alemanya (DB), austríaca (OBB) i la suissa (CFF), estan elaborant un projecte per fer una xarxa europea de trens nocturns que unirà 13 ciutats europees, entre elles la capital catalana. 

Un projecte que començarà a implementar-se aquest pròxim any i que es desenvoluparà en quatre fases, fins que l’any 2024 es faci l’últim tram entre Zuric i Barcelona.

🚄 2021 – Trams Zuric – Amsterdam i Viena – París
🚄 2022 – Tram Zuric – Roma
🚄 2023 – Trams Berlín – París i Berlín – Brussel·les
🚄 2024 – Tram Zuric – Barcelona

Els governs dels quatre països estan treballant conjuntament amb les quatre companyies ferroviàries per tal de fer possible aquesta xarxa de comunicació europea que han batejat amb el nom de Nightjet i que estaria en ple funcionament el desembre del 2024.

Aquest projecte pretén oferir als usuaris un nou model de viatge més ecològic i sostenible, el tren emet deu vegades menys diòxid de carboni (CO₂) que un avió per un mateix recorregut. Si volem tenir un planeta més sostenible, hem d’apostar més pel transport menys contaminant i per descomptat fer compres de proximitat.

Les emissions de CO₂ són les principals responsables de gairebé el 30% dels gasos d’efecte hivernacle i la Comissió Europea s’ha compromès a reduir les del sector del transport en un 90%, en els pròxims trenta anys. Per aconseguir-ho s’ha de fomentar més el transport ferroviari que funciona amb electricitat que es pot produir amb fons renovables.

La Companyia francesa Ouigo va començar a operar al nostre país el passat mes de maig, amb un servei de tren d’alta velocitat entre Barcelona i Madrid a preus de baix cost (low cost) La Companyia francesa s’ha compromès a mantenir la tarifa base de 9 euros durant tot l’any 2022. També està previst que arribi a València la primavera del 2022.

Notícies relacionades: 

OUIGO el competidor francès de Renfe comença a operar avui entre Barcelona i Madrid (10.05.2021)

 

Tags:

Notícies semblants: