Des del passat 1 de gener tota l’energia utilitzada per FGC és d’origen solar

Des del passat dia 1 de gener tota l’energia contractada per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya per l’activitat de mobilitat i de turisme de muntanya és d’origen solar. FGC aposta fort pel medi ambient i la sostenibilitat del planeta amb aquesta mesura, que es complementa amb l’autoproducció d’energia 100% renovable amb fonts com la biomassa, hidràulica, geotèrmica i la fotovoltaica.

FGC en el marc de la seva Agenda d’Acció Climàtica 2030, presentada ara fa dos anys, aquesta era una de les principals fites a aconseguir. Segons ha declarat el seu president, Ricard Font:

“Que el 2021 el sol mogui els trens i els ginys de muntanya d’FGC és només una petita nova passa en el camí sostenible per evitar el canvi climàtic i reduir els nivells de contaminació”.

Al llarg d’aquest 2021 es preveu tancar un nou Contracte Programa amb la Generalitat pel període 2022-2026 que permeti doblar l’oferta actual de transport públic reduint les necessitats energètiques i d’aigua en les estacions de muntanya, especialment per la producció de neu.

Tags: FGC

Notícies semblants: