Registrada aquesta matinada a Catalunya la temperatura més baixa de la història a la península Ibèrica. Voleu saber on?

Segons informa el perfil de Twitter Projecte 4 Estacions dels amants de la meteorologia, aquesta matinada s’ha assolit la temperatura més baixa mai registrada a la península Ibèrica, -34,1 °C en l’estació del Clot del Tuc de la Llança, al Pallars Sobirà.

Sobre la una de la matinada es registraven els 32,1 °C sota zero, arribant a -32,8 °C a tres quarts de dues i al llarg de la nit ha continuat baixant fins a arribar a -34,1 °C. L’anterior temperatura més baixa de la història es va registrar l’any 1956 a l’Estany Gento, al Pallars Jussà, quan es va arribar a -32 °C.

Segons les previsions meteorològiques per aquests pròxims dies, arriba la tempesta Filomena que pot portar importants quantitats de neu a cotes baixes, especialment el pròxim divendres dia 8.

 

Tags: Neu, Temperatura

Notícies semblants: