França mantindrà tancats els passos fronterers amb Catalunya fins al 30 d’abril per alerta terrorista.

A principis de gener vàrem veure com França va tancar el pas d’Eth Portilhon que connecta França amb Bossòst per la Vall d’Aran, per alerta terroristai dies després van tancar més passos fronterers entre el Principat i la Catalunya Nord, pel mateix motiu.

Després de l’onada d’atemptats que ha patit França en els darrers mesos, el president de la República, Emmanuel Macron, ha decidit tancar diferents passos fronterers amb Espanya per evitar la immigració clandestina i el terrorisme.

Segons ha anunciat Ràdio Arrels, la prefectura dels Pirineus Orientals ha decidit el tancament del Coll de Banyuls, el Coll de Costoja i el Coll de Manrella a l’Alt Empordà, el camí d’Age entre Puigcerdà i Palau de Cerdanya i la carretera de la Vinyola Enveig. 

Els vehicles d’emergències, policia, personal sanitari i equips de manteniment viari, quedaran exemptes d’aquest tancament. Les fronteres de La Junquera i Puigcerdà per la Guingueta d’Ix, restaran obertes amb els controls habituals.

Ara en una resposta del govern espanyol al diputat del PDeCAT, Sergi Miquel, han anunciat que el govern francès té previst mantenir els controls en els passos fronterers amb Catalunya i la resta de l’Estat espanyol fins a finals del mes d’abril.

Aquest cap de setmana passat el sector de l’hostaleria de l’Alt Empordà van protagonitzar diferents queixes, ja que part dels seus clients, sobretot en cap de setmana són de l’altre costat de la frontera. És per això que el diputat Sergi Miquel ha demanat al govern espanyol si té previst iniciar algun tipus de converses amb el govern francès per tal de revertir aquesta situació.

Tags: França, terrorisme

Notícies semblants: