Barcelona cobrarà per recarregar els vehicles elèctrics en els punts públics de la ciutat.

El consistori de Barcelona a partir del pròxim dilluns 18 de gener cobrarà per recarregar els vehicles elèctrics en els punts públics. La Ciutat Comtal disposa de més de 500 estacions de recàrrega distribuïdes en aparcaments públics o a la via pública.

L’empresa municipal que té atorgat el servei argumenta que el fet de cobrar és per garantir un ús eficient, ajudar a sufragar les despeses de manteniment i en un futur establir més punts de recàrrega.

Respecte als preus que es cobraran aniran en funció del tipus de vehicle (cotxe, furgoneta o moto), del seu servei (particular o professionals), del lloc on està ubicada l’estació de recàrrega (aparcament o carrer) i de l’hora del dia (dia o nit), però segons l’empresa concesionaria tots són preus “raonables i competitius”.

Hi haurà abonaments per tot l’any amb un cost de 50 € per particulars (25 € el primer any) i 100 € per professionals (50 € el primer any). Aquests abonaments donaran dret a tenir un descompte, en el cas d’un cotxe particular si no es disposa d’abonament, carregar al carrer costarà 0,49 €/kWh, mentre que si es té l’abonament, el preu serà de 0,40 €/kWh. Els preus en els punts de recàrrega ubicats en els aparcaments seran més econòmics així com en horari nocturn.

Tags: Barcelona, Vehicles

Notícies semblants: