Mor l’alpinista català Sergi Mingote en un fatal caiguda al K2 a l’Himàlaia

Foto: Twitter @ANC_Bombers

Mor Sergi Mingote, l’alpinista de 49 anys de Parets del Vallès en una fatal caiguda al K2 quan baixava des del camp 3 a 6.000 metres d’altitud cap al camp base avançat. En Sergi ha caigut i s’ha fracturat una cama, però a causa de la foscor no ha estat possible efectuar el rescat amb helicòpter.

Mingote formava part d’una expedició internacional que pretenia escalar el K2 de 8.611 metres d’altitud en ple hivern, cosa que fins ara ningú havia culminat en aquesta època de l’any, és un dels reptes pendents que tenen tots els alpinistes.

 

Sergi Mingote i Moreno era un referent de l’alpinisme català, ara tenia en marxa un altre repte, fer l’ascensió als 14 cims del món que superen els 8.000 metres d’altitud en menys de mil dies, malauradament no ho ha pogut aconseguir, però ha mort en l’entorn que ell adorava.

En Sergi havia estat alcalde de Parets del Vallès (2011-2018) i delegat de la UGT a l’Ajuntament de Granollers. Moltes han estat les mostres d’afecte a les xarxes socials i des d’aquí volem mostrar el nostre més sincer condol a tota la seva família, amics i amants de l’alpinisme.

Tags: Succesos

Notícies semblants: