El Corte Inglés de Francesc Macià tanca definitivament després de 28 anys.

Ahir El Corte Inglés de Francesc Macià de Barcelona va tancar definitivament. Els que ja tenim una edat recordarem quan a finals dels anys 60 en aquest edifici es va inaugurar el centre comercial SEARS, que va estar en funcionament fins a l’any 1983 quan va tancar i es va instal·lar Galerías Preciados. Deu anys més tard El Corte Inglés va comprar Galerias Preciados.

Vint-i-vuit anys més tard, tanca definitivament, cosa que ja s’havia anunciat l’any 2019 amb la intenció de vendre l’edifici per oficines. El comprador ha estat l’empresari Pedro Alonso Agüera a través d’AM Gestión. En un principi la intenció del nou propietari era que El Corte Inglés es quedés a la planta baixa en règim de lloguer fins al 2020, però per culpa de la pandèmia la data s’ha endarrerit fins aquesta setmana passada.

 

Ahir a les nou de la nit va abaixar la persiana per últim cop, amb un comiat una mica especial, ja que amb les restriccions per la pandèmia només restava obert el supermercat, la parafarmàcia i el departament d’electrònica, considerats articles de primera necessitat.

Ara es transformarà en un edifici d’oficines amb el vistiplau de l’Ajuntament que ha autoritzat el canvi d’usos i potser veurem alguna botiga en la planta baixa, però la zona de Barcelona on hi ha tantes oficines, s’ha quedat sense el restaurant de El Corte Inglés on molta gent anava a esmorzar i dinar.

Segons fons de l’empresa els 150 treballadors que quedaven en el centre, seran recol·locats entre els altres dos establiments que tenen a la ciutat, la majoria aniran a l’altre de Diagonal i algun a la plaça Catalunya.

Tags: El Corte Inglés

Notícies semblants: