La farmacèutica catalana Grifols provarà un medicament que podria proporcionar immunitat immediata contra la Covid-19

La farmacèutica catalana Grifols començarà el pròxim mes de febrer un assaig clínic d’un medicament que podria proporcionar immunitat immediata contra la Covid-19, assaig que lideraran el doctor Bonaventura Clotet i l’epidemiòleg Oriol Mitjà de l’Hospital Germans Trias i Pujol.

Grifols és líder en Europa i la tercera farmacèutica del món en el tractament d’hemoderivats. Aquest assaig consisteix a injectar una immunoglobulina obtinguda amb el plasma de donants que han patit i superat el Coronavirus, a les persones que han donat positiu en els tests de la Covid-19.

 

Aquesta immunoglobulina injectada subcutàniament podria proporcionar immunitat immediata a les persones que han estat exposades i com a complement de la vacuna pel col·lectiu de persones a les quals per diferents motius no se’ls pot administrar la vacuna.

Si el resultat de l’assaig és satisfactori, seria un gran avanç pel control de la pandèmia, ja que el nou medicament es podria administrar en els CAPS en el moment en què un pacient doni resultat positiu en el test PCR i d’aquesta manera aturar els símptomes i les complicacions greus de la malaltia.

En l’estudi participaran 800 persones asimptomàtiques, però que han donat positiu en Coronavirus.  Els resultats es podrien conèixer a la primavera i podria ser una bona opció per persones grans, immunodeficients o al·lèrgiques a la vacuna.

Tags: Coronavirus - Covid-19, Grifols

Notícies semblants:

Últimes Notícies