L’Agència per la Seguretat Alimentària aprova per primer cop el consum d’un insecte

L’Agència per la Seguretat Alimentària Europea (EFSA) ha avalat per primer cop el consum per a humans d’un insecte, es tracta del “Tenebrio molitor larva”, més conegut com el cuc de la farina. L’EFSA apunta que no hi ha cap problema en què mengem aquest insecte, encara que en alguns casos pot provocar alguna reacció al·lèrgica.

Ermolaos Ververis, químic i científic alimentari de l’Agència i coordinador del primer dictamen sobre insectes com aliment per a consum humà, ha afirmat:

 

«Els insectes són organismes complexos, per la qual cosa caracteritzar la composició dels aliments derivats d’ells representi un desafiament. És fonamental comprendre la seva microbiologia, tenint en compte també que es consumeix tot l’insecte».

Des que va entrar en vigor el Reglament sobre nous aliments l’any 2018, l’EFSA ha rebut moltes sol·licituds sobre nous aliments com herbes derivats de plantes, aliments a base d’algues, fruites no autòctones i com en aquest cas, insectes.

Per primer cop a Europa s’ha aprovat la producció i comercialització d’un insecte per a consum humà, fins ara només estava aprovat per a consum de mascotes. Així que en quant la Comunitat Europea doni el vistiplau, el Tenebrio, ric en proteïnes i fibra, el podrem trobar als mercats i restaurants de tota Europa, caldrà saber si té molt èxit entre la població com acompanyament dels nostres plats o com a tapa per fer el vermut.

De moment no us podem recomanar cap recepta, però segons afirma l’EFSA es pot consumir tant sencer com en pols.

Tags: alimentació, Cuc

Notícies semblants: