Els triangles d’emergència a punt de desaparèixer

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha decidit substituir els triangles d’emergència que ara tots hem de portar obligatòriament i que hem de col·locar davant i darrere del cotxe en cas d’accident o avaria, per un llum reflectant.

La DGT té previst per aquest primer trimestre de l’any aprovar la substitució de l’obligatorietat dels triangles per un llum que s’haurà de col·locar en el sostre del cotxe, similar al que porten els vehicles de la policia secreta, un llum intermitent que s’enganxarà al sostre amb un imant. També disposarà d’un reflector parabòlic que permetrà la visibilitat fins a un quilòmetre de distància, disposarà de Bluetooth i funcionarà amb bateries.

La decisió de prendre aquesta mesura, és per garantir la seguretat del conductor, ja que d’aquesta manera no caldrà que surti del cotxe i camini 50 metres per davant i per darrere del vehicle per col·locar els triangles, tan sols haurà de baixar la finestra i col·locar el llum, evitant així els atropellaments en carreteres, autovies i autopistes.

En quant la mesura s’aprovi i es publiqui al BOE, tindrem tres anys de marge per fer la substitució. En aquest vídeo ens expliquen com funcionarà.

Tags: DGT, NOrmes

Notícies semblants: