El TSJC inhabilita al conseller d’Exteriors Bernat Solé, pel Referèndum de l’1 d’octubre

Avui el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha inhabilitat al conseller d’Exteriors, Bernat Solé, per desobediència greu per a l’haver facilitat la realització del Referèndum de l’1 d’octubre del 2017, quan era alcalde d’Agramunt. La sentència el condemna a un any d’inhabilitació i 16.800 euros de multa.

Segons el tribunal, consideren provat que tenia coneixement directe i personal de les decisions del Tribunal Constitucional que advertien al govern de la Generalitat i als membres del Parlament de les conseqüències en cas de desobediència.

 

En la sentència també s’especifica que Solé va rebre una notificació personal on el Constitucional li “ordenava i li prohibia fer la votació de l’1-O en el terme municipal d’Agramunt”, ja que en aquell moment també era diputat del Parlament de Catalunya.

Bernat Solé encara pot presentar recurs davant el Tribunal Suprem abans que sigui apartat del seu càrrec. Si el Suprem ratifica la sentència del TSJC, haurà d’abandonar la conselleria i precisament en aquests moments que tenim les eleccions a la vista, Solé és una peça clau, ja que és el responsable dels processos electorals de la Generalitat, com a titular d’Exteriors. Només cal esperar que el TS tingui la delicadesa que no ratificar fins passades les eleccions.

Tags: Conseller, Inhabilitació

Notícies semblants: