La Vall d’Hebron en plena pandèmia bat el rècord històric de trasplantaments pediàtrics a Catalunya

Catalunya és líder mundial en trasplantaments i donacions d’òrgans i malgrat que l’any passat va estar marcat per la pandèmia de la Covid-19, la resta de malalties s’han vist relegades a un segon pla, l’Hospital de la Vall d’Hebron ha batut el rècord de trasplantaments pediàtrics a Catalunya.

Segon les dades que van facilitar ahir la consellera de Salut, Alba Vergés i el director de l’Organització Catalana de Trasplantaments, Jaume Tort, l’any 2020 en total la Vall d’Hebron va fer 265 trasplantaments, l’any anterior havien fet 333. Després segueix el Clínic amb 242, Bellvitge amb 211.

Dels 265 fets per la Vall d’Hebron, 47 han estat pediàtrics, la xifra més alta feta mai a Catalunya. A continuació està Sant Joan de Déu amb 7. Aquesta diferència és conseqüència de què la Vall d’Hebron és l’únic centre català acreditat per fer determinats trasplantaments pediàtrics, com l’hepàtic, cardíac, pulmonar i intestinal.

En la roda de premsa la consellera va voler remarcar que malgrat ser un any complicat per culpa de la pandèmia, va ser el cinquè any amb més donacions i trasplantaments a Catalunya.

Tags: Trasplantaments, Vall d'Hebron

Notícies semblants: