Detectada la grip aviària en quatre aus mortes als Aiguamolls de l’Empordà

A principis de gener, Agents Rurals van localitzar quatre aus mortes en els Aiguamolls de l’Empordà, tres cigonyes i una oca salvatge que van ser traslladades al Centre de Recuperació de Fauna del parc, allà es van prendre mostres que es van enviar a analitzar al Centre de Recerca en Sanitat Animal (IRTACReSA) de la UAB, detectat que es tractava de grip aviària, es van enviar mostres al laboratori Central de Veterinària d’Algete (Madrid), qui va confirmar les sospites.

Des que es va detectar algun cas a Europa, el Departament d’Agricultura feia vigilància passiva per si es detectava algun cas. De moment no s’ha detectat cap cas en aus de corral, per tant no s’ha pres cap mesura de restriccions en explotacions avícoles.

 

El Departament també considera que no té cap risc per la salut de les persones i no es pot transmetre pel consum d’ous i carn, es tracta del subtipus d’IAAP H5N8, que un cop analitzat s’ha pogut comprovar que no té afinitat amb els humans.

Per seguretat i evitar que s’estengui a altres aus, s’està fent una vigilància específica per tal d’evitar la introducció del virus d’Influença Aviària d’Alta Patogenicitat (IAAP) a Catalunya i en cas que entrés poder reaccionar ràpidament i prendre les mesures necessàries per aïllar-lo i erradicar-lo.

Tags: Aiguamolls de l'Empordà, Grip aviària

Notícies semblants: