A partir d’avui totes les trucades d’emergència de la ciutat de Barcelona es canalitzaran a través del 112

A partir d’avui el telèfon 112 serà l’encarregat de rebre totes les trucades d’emergència de la ciutat de Barcelona, deixant d’estar operatius el 092 de la Guàrdia Urbana i el 080 dels Bombers. El que es pretén amb aquest canvi és la integració de tots els serveis d’emergència en els sistemes del 112 per una millor operativa.

El 112 distribuirà telemàticament les trucades segons les seves característiques i necessitats als Bombers o la Guàrdia Urbana de la ciutat, perquè el cos pertinent efectuï el servei requerit. D’aquesta manera Barcelona es convertirà en la primera ciutat a unificar totes les emergències en un sol centre d’atenció.

 

Aquest dilluns l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i el conseller d’Interior, Miquel Sàmper han signat un conveni al respecte i el consistori barceloní farà una campanya publicitaria perquè tots els ciutadans en un termini màxim de dotze mesos passin a fer servir només el 112 per les trucades d’emergències.

Tags: 112, Bombers, Emergències, Guàrdia Urbana

Notícies semblants: