Catalunya el vuitè territori d’Europa en el rànquing de ciberseguretat

Segons l’informe Global Cybersecurity Index de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya en col·laboració amb PwC en el que s’han analitzat 194 països d’arreu del món, Catalunya se situa en la vuitena posició del rànquing europeu pel que fa al compromís del Govern amb la ciberseguretat.

En el rànquing mundial, Catalunya se situaria en el lloc 22. D’acord amb els criteris marcats pel Global Cybersecurity Index (GCI) 2020 de la Unió Internacional de les Telecomunicacions (ITU), que avalua cinc aspectes fonamentals de la ciberseguretat: legals, tècnics, organitzatius, capacitació i cooperació, Catalunya ha obtingut la puntuació màxima en aspectes legals gràcies a la creació de l’Agència de Ciberseguretat i l’aprovació de l’Estratègia de ciberseguretat de Catalunya 2019-2022.

 

Encapçalant en rànquing europeu trobem a França, seguit de Lituània, Estònia, Espanya, Luxemburg, Països Baixos, Finlàndia i a continuació en vuitena posició Catalunya. Per darrere tenim Dinamarca, Alemanya, Croàcia, Itàlia, Àustria, Polònia i Bèlgica.

Tags: Catalunya, Ciberseguretat

Notícies semblants: