Vueling no deixa volar a l’exdirector dels Mossos, Pere Soler, perquè duia el test PCR en català

El mateix Pere Soler, exdirector general dels Mossos d’Esquadra ha estat el que ha fet la denúncia sobre un fet ocorregut ahir en l’aeroport del Prat. Soler tenia la intenció de viatjar a Brussel·les i en el moment de passar el control, Vueling li van indicar que no el deixaven pujar argumentant que havia de portar la documentació en regla.

El problema és que duia el resultat del test PCR en català. Soler considera el que ha passat un cas d’arbitrarietat, ja que sí que deixaven accedir a l’avió als passatgers que portaven la PCR en castellà, quan per viatjar a Brussel·les s’accepten en tan sols quatre idiomes (francès, anglès, alemany i neerlandès) i entre ells no està el castellà.

 

A l’hora de comprar el bitllet en la web de Vueling no indica res al respecte, però quan ha anat a presentar la reclamació a les dependències a la companyia aèria, sí que indicava que la PCR havia de ser en una de les quatre llengües indicades anteriorment, però en cap cas en castellà i en canvi sí que els deixaven passar.

La companyia argumenta que si el deixaven passar els podien posar una multa tant a ell com a Vueling, Soler ha demanat volar sota la seva responsabilitat, però tampoc l’han deixat. Ara està estudiant emprendre accions legals contra Vueling.

Tags: Pere Soler

Notícies semblants: