Dos excursionistes hauran de pagar 2.600 euros per un rescat fet durant el confinament

Segons informa el Diari de Girona, dos excursionistes a qui els serveis d’emergència de la Generalitat de Catalunya van haver de rescatar a la zona del refugi de muntanya de Coma Vaca situat a 2000 metres d’altitud en el Pla de les, Eugues, al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i el Freser, dins del terme municipal de Queralbs, hauran de pagar 2.600 euros pel rescat.

Els fets van succeir el 15 de març de l’any passat, quan ja s’havia decretat l’estat d’alarma i el confinament domiciliari excepte per activitats essencials. Segons els Bombers aquests 2.600 euros (1.300 cada un) corresponen a les taxes de salvament, ja que no duien l’equipament adequat per l’activitat que anaven a fer i més tenint en compte la situació d’emergència que estàvem patint per la pandèmia.

 

La normativa establerta l’any 2009 diu molt clarament que quan s’hagi de fer un rescat en zones assenyalades com a perilloses o d’accés prohibit, en cas que les persones rescatades hagin actuat amb negligència, no portin l’equipament adequat o en cas de sol·licitar el servei sense motius objectivament justificats, hauran de pagar el preu del rescat.

Les taxes fixades són de 41,35 € per bomber i hora, 53,70 € per vehicle i hora i 3.120,10 € per helicòpter i hora. Des que va entrar en vigor el cobrament d’aquestes taxes l’any 2009, s’han tramitat 13 expedients per negligència, alguns ja s’han cobrat i altres s’estan reclamant per via executiva.

Tags: Bombers, Rescat

Notícies semblants: