Gerard Quintana premi Ramon Llull de novel·la catalana

Gerard Quintana, el cantant de Sopa de Cabra, compagina la música amb la literatura i ara ha tingut la seva recompensa, ha estat el guanyador de la 41 edició del Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull, dotat amb 60.000 euros, amb la novel·la “L’home que va viure dues vegades”.

L’obra d’en Gerard Quintana, ambientada a Eivissa on resideix des de fa anys, segons explica ell mateix és:

 

“Una novel·la vital que ens parla de segones oportunitats, d’amor incondicional i dels somnis i anhels que ens sacsegen”

El jurat format per Pere Gimferrer, Carme Riera, Carles Casajuana, Isona Passola, Núria Pradas, Gemma Lienas i Emili Rosales, va haver de triar entre 73 obres i finalment es van decidir per la història d’en Salvador, el protagonista que segons en Gerard:

“Protagonitzarà un viatge a través dels personatges que es va trobant, un relat que és un cant a la vida, que desdibuixa les fronteres entre la realitat i la imaginació i se situa entre les obsessions i els somnis”.

Encara haurem d’esperar uns dies per poder gaudir de l’obra “L’home que va viure dues vegades” que editarà Planeta i sortirà a la venda el 3 de març. De moment si voleu gaudir dels treballs d’en Gerard Quintana, podem llegir l’obra que va presentar l’any passat al Premi Ramon Llull, “Entre el cel i la terra” i escoltar un dels seus grans temes de la música catalana, “Camins”.

Lletra i Videoclip de la cançó dels Sopa de Cabra – Camins

Tags: Gerard Quintana, Sopa de Cabra

Notícies semblants: