Condemnats a un any de presó dos ramaders que van deixar morir de gana part d’un ramat d’ovelles a Lliçà d’Amunt

Dos ramaders de Lliçà d’Amunt al Vallès Oriental, han estat condemnats a un any de presó per deixar morir de gana i set a part del seu ramat de cabres i ovelles. Els ramaders han acceptat la pena pel maltractament que van inferir al bestiar que tenien sota la seva responsabilitat, però no entraran a la presó sempre que no tornin a delinquir en un període de tres anys.

Els fets es remunten a l’any 2017 quan després d’una inspecció els hi van comissar, per ordre judicial, 700 caps de bestiar entre ovelles i cabres, ja que de la inspecció es va poder saber que feia anys que tenien els animals en molt males condicions i fins i tot alguns animals ferits els deixaven morir de gana i set. No els curaven les ferides i presentaven signes d’abandonament amb el corresponent patiment fins que els arribava la mort.

En el contenidor on s’han de dipositar els animals morts, van trobar esquelets i excrements que segons es va poder saber posteriorment, utilitzaven com a fems per adobar els camps de conreu. L’any 2017 els van comissar un total de 697 caps de bestiar, dos ponis i tres gossos i ara no entraran a la presó. Esperem que aquesta parella de malvats no tornin mai més a tenir cura de cap animal.

Tags: ovelles

Notícies semblants: