Mor el doctor Joan Corbella, psiquiatre i divulgador científic molt present a diferents mitjans de comunicació.


0

Ahir va morir a Palma de Mallorca el doctor Joan Corbella, psiquiatre conegut per la seva participació en diferents mitjans de comunicació com TV3 durant molts anys, divulgant informació científica. Corbella, apropant la psiquiatria a la gent, va ser una de les persones que va col·laborar a treure l’estigma sobre les persones que patien alguna malaltia mental.

La notícia de la mort d’en Corbella amb 76 anys, l’ha fet pública la seva esposa Maria de la Pau Janer, periodista amb qui es va casar l’any 2005. La Maria Pau ha volgut acomiadar-se del seu marit amb un poema de l’austríac Rainer Maria Rilke:

“Al meu amor, Joan Corbella, en el dia de la seva mort:
Apaga aquests ulls meus: no deixaré de veure’t,
si em tapes les orelles podré igualment sentir-te,
i podré sense peus anar vers tu i sense boca podré encara conjurar-te.
Lleva’m els braços i t’agafaré amb el meu cor com si fos una mà; para’m el cor, bategarà el cervell; i si al meu cervell tu cales foc, llavors et portaré a la meva sang”.

Corbella va néixer l’any 1945 a Santa Coloma de Queralt (Tarragona). Va publicar diversos llibres de psiquiatria i amb la seva novel·la “D’avui per demà” va ser el guanyador del Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull l’any 1997.

Des de M’agrada Catalunya, volem mostrar el nostre més sincer condol a tota la família i amics d’en Joan Corbella. Descansa en pau doctor Corbella.

Recordem-lo en una de les seves darreres aparicions a TV3 parlant de la pandèmia i la salut mental.


T'agrada? Compartiex-ho!

0

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
1
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
0
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
10
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
1
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.