Engeguen una campanya per denunciar que hi ha un milió de catalans sense dret a vot

La plataforma Casa Nostra Casa Vostra, el sindicat del Top Manta i Òmnium Cultural han engegat una campanya anomenada 1 milió de vots, per denunciar que hi ha un milió de catalans i catalanes que, malgrat haver nascut a Catalunya i tenir l’edat per votar, no ho podran fer perquè no tenen dret a vot.

Malgrat haver nascut o viure a Catalunya des de fa anys, un milió de persones no podran votar en les eleccions del pròxim 14 de febrer, no podran decidir el destí del país on viuen, per això aquests col·lectius han posat en marxa aquesta campanya amb l’objectiu de demanar a la gent que no tinguin la intenció d’anar a votar, que els cedeixin el seu vot.

Una de les cares visibles de la campanya etiquetada amb #1miliodevots és Long Li Xue, un noi d’origen xinès nascut a Girona que és pregunta per què no pot votar si ha nascut a Catalunya i com ell moltes persones es troben en la mateixa situació.

El motiu és que hi ha països que no tenen conveni amb l’Estat espanyol i com en el cas de la Xina que no accepta la doble nacionalitat, en Long Li no pot obtenir la nacionalitat espanyola sense renunciar a la xinesa, cosa que no vol fer, ja que per més que se senti català, no vol perdre els seus orígens.

En Long Li, es va fer molt popular a les xarxes socials pels seus vídeos explicant per què parla català i contestant a tots els que l’insulten per fer-ho. Escoltem-lo.

Tags: Eleccions, Migrants

Notícies semblants: